Afklaringen

En god start på en anbringelse uden for hjemmet

Afklaringen er den primære indgang til Dukasku. Her har vi to pladser til akutanbringelser med afklaringsforløb.

I Dukasku modtager vi akutindskrivninger, hvor situationen i hjemmet er eskaleret og barnet eller den unge bliver truet, eller der er mistanke om, at den unge er på vej til at blive sendt på genopdragelsesrejse. En akutanbringelse og et afklaringsforløb kan i langt de fleste tilfælde arrangeres og sættes i værk i løbet af få timer. Herefter vil der være personale omkring barnet/den unge døgnet rundt.

Den akutte fase er ofte en voldsom og stressfyldt oplevelse. Barnet/den unge har lige brudt med deres familie, stoppet kontakt til venner, skal vælge et nyt kaldenavn, lukke sin telefon helt ned og være et fremmede sted med fremmede voksne.

Dertil skal de, inden for den første uge, deltage i samtaler med personale, myndighedsrådgiver, advokat og ofte også politiet samt overveje, om de vil deltage i børn- og ungeudvalgsmøde, hvor der kan være risiko for at møde deres forældre.

For os i Dukasku handler det derfor først og fremmest om at bringe vores nye beboer i sikkerhed og skabe ro og tryghed omkring barnet/den unge.

Dernæst handler et afklaringsforløb i Dukasku om at afdække det aktuelle trusselsniveau samt vurdere, om vi er det rette tilbud på længere sigt.

Afklaringen – praktiske oplysninger

Afklaringen

Vi har 2 pladser til akut anbringelse af børn og unge i alderen 6 til 23 år.

I de fleste tilfælde starter nye beboere i en selvstændig lejlighed (et skærmet tilbud) i akutfasen, som kan variere fra 1 til 7 dage.

Der er personale særligt tilknyttet den nye beboer 24 timer i døgnet. Dette er for at skabe mest mulig ro, tryghed og omsorg omkring barnet/den unge, da ankomsten kan være præget af stress efter brud med familien. 

Takster 2025

Takster 2025Niveau 1Niveau 2
Takst pr. døgn8.600 kr.11.480 kr.

Niveau 1;
Akutanbringelse med afklaring og risikovurdering på Basen/Kollektivet. Beboeren kan indskrives med meget kort varsel. Der er mulighed for 1:1 bemanding. Opsigelsesfrist er løbende dag + 3 dage. 

Niveau 2;
Akutanbringelse med afklaring og risikovurdering i egen bolig med 1:1 bemanding. Beboeren kan indskrives med meget kort varsel. Opsigelsesfrist er løbende dag + 3 dage. 

Kontakt venligst vores visitation på tlf. 7196 0669 for yderligere dialog og evt. aftale om en konkret anbringelse.

Husorden

For at sikre den bedst mulige afklaring har vi udarbejdet et program, som gennemgås ved indskrivningen sammen med vores sikkerhedsprocedurer.

Af hensyn til sikkerheden er det ikke tilladt at medbringe egen telefon, og evt. personlige ejendele vil blive undersøgt for sporingsenheder inden ankomsten til Dukasku.

Som hovedregel kan man ikke modtage besøg, mens man er akutanbragt i afklaringsforløb. Dette er for at skabe mest mulig ro om situationen, og fordi en væsentlig faktor i vores arbejde handler om, at skabe overblik over eventuelle trusler og graden heraf fra den enkeltes familie og netværk.

Tryghed og afklaring i en akut livssituation

Dukasku har vi stor erfaring med at hjælpe børn og unge i krise – særligt dem, der står mellem to kulturer, er udsat for æresrelaterede konflikter eller negativ social kontrol. Vores akutteam arbejder målrettet med at skabe tryghed og sikkerhed fra første dag. Vi benytter forskellige redskaber som fx samtalekort, kugledyne og NADA behandling.

I vores afklaringsforløb tilbyder vi bl.a.:

Hurtig opstart og tæt støtte fra personale døgnet rundt
Risikovurdering inden for syv dage med fokus på trusselsniveau og social kontrol
Faglig status til anbringende myndigheder baseret på risikovurderingsværktøjet PATRIARK
Tæt samarbejde med sagsbehandler, kommune og myndigheder
Involvering af barnet/den unge i beslutninger og sagsforløb

Risikovurderingen indeholder desuden et overblik over familien, et genogram samt en tidslinje for kontrol, vold og trusler. Risikovurderingen giver også et indblik i, hvordan Dukasku bedst kan hjælpe.  

Efter afklaringsforløbet flytter den nye beboer ind på Basen, i Kollektivet eller i BoSelv, eller videre til et andet botilbud, hvis det vurderes, at Dukasku ikke er det rette tilbud.

Beboere på Dukasku får tilknyttet en tovholder, som har det primære ansvar for den enkelte beboers forløb, statusskriv, beskæftigelse/skole samt sundhedsmæssige og psykosociale faktorer.
Sammen med beboeren laver tovholderen løbende en vurdering af sikkerheden omkring beboeren, således han/hun kan færdes sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Målet er, at den unge lærer at bære sin egen sikkerhed, også efter fraflytning fra Dukasku. 

Sikkerhed og tryghed som grundlæggende prioritet

Fysisk sikkerhed er af afgørende betydning for følelsen af fundamental tryghed hos den enkelte beboer.

Derfor har vi implementeret forskellige sikkerhedsprocedurer, der træder i kraft allerede under visitationen og følger dem gennem hele deres anbringelse.

Dette er essentielt for at skabe størst mulig sikkerhed omkring vores beboere og give dem mulighed for at frigøre sig fra familiens og netværkets vold og kontrol, som ofte er præget af hierarkiske, alders- og kønsbestemte opdragelsesmønstre.

Scroll to Top